Kezdőlap / Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

A Geönczeölné Illés Júlia Anna e. v. (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás, postázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Adatkezelő adatai:

  • Cégnév: Geönczeölné Illés Júlia Anna
  • Székhely: 6600 Szentes, Deák Ferenc utca 9/A
  • Adószám: 52477614-1-26
  • Nyilvántartási szám: 51750703
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@mesesvilagbolt.hu
  • Telefonos elérhetőség: +36-70/244-81-61
  • Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-131610/2017.
  • Számlaszám: 11773425-02485915
  • Nyilvántartásba vevő hatóság: Belügyminisztérium, Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkár, Okmányfelügyeleti Főosztály

A tárhelyszolgáltató elérhetőségei:

  • RackForest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft. – Telephely: 1132 Bp, Victor Hugo u. 18-22.
  • Számlázási cím: 1116 Bp, Sáfrány utca 6. Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-74088/2014

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása. Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez. Az érintettek köre: regisztrált felhasználók. A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (telefon, email), Szállítási cím, Számlázási cím . Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése, számlázás és hírlevél küldése.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

– Magyar Posta Zrt. munkatársai.

– GLS futárszolgálat munkatársai.

Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítését követően 1825 napon belül törlésre kerülnek.

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél

– tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

– személyes adatainak helyesbítését,

– személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy emailben kezdeményezheti.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást.

Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)